3 Aralık 2015 Perşembe

ENFES KABAK TATLISI TARİFİM

Tam zamanı olan kabak tatlısının tarifini sizlerle paylaşacağım.Eğer hafif tatlıları seviyorsanız hiç gecikmeden kabak tatlısını yapabilirsiniz.
Malzemeler:
-2 kilo balkabağı
-2 kilo tozşeker
-Arzuya göre 1 su bardağı ceviz yada fındık


Yapılışı:
Kabaklarımızın kabuklarını soyup, büyük küpler halinde keselim.Büyük ve yayvan bir tencereye dizip, üzerine şekerimizi serpelim ve kapağını kapatıp 1 gece bekletelim.Bekletmemizin sebebi pişireceğimiz zaman su koymayacağımız kendi suyuyla pişecek.1 gece beklettiğimiz kabağı kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.Ortalama 1 saat gibi bir sürede pişecektir.Soğuduktan sonra dilediğinizce süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.