3 Aralık 2015 Perşembe

ÖĞRETMEN ÇOCUĞU BILL GATES

İki arkadaşıyla oyun için kurdukları 5 metrekarelik bilgisayar bürosu, bugün binlerce metrekare alana yayılmış ve milyonlarca kişinin çalıştığı büyük bir şirket olmuştur.

1955'te Washington'da dünyaya gelen Bıll Gates çocukluğunda oldukça hareketli ve saf bir çocuktur.Henüz 12 yaşındayken arkadaşlarıyla teknolojik eşyaları keşfedip kurcalamayı severdi. Fakat yaşı ilerledikçe bilgisayar üzerine çalışmalar yaparak informatik kurslara katıldı.

1970'lerde bilgisayarlar şuan olduğu gibi küçük ekran değil oldukça kaba bir görünümdeydi.Bıll Gates ücretsiz bilgisayar kullanabilmek için bir şirketin bilgisayarındaki yazılım ve grafik hatalarını kontrol ediyordu.Bu şekilde farkında olmadan büyük başarılara imza atacaktı.20 yaşına geldiğinde Altair şirketinde çalışmaya başladı.
Bir gün bu genç delikanlı bir program dili geliştirdi.Bilgisayar kullanıcıları artık cihazlarını kendi programlayabilecekti.Bunun  adına Basic denmişti.Çalıştığı şirket bunu daha çok geliştirebilmesi için kendisiyle anlaştı.Fakat Bıll Gates arkadaşı Allen'la birlikte New Mexico'da Microsoft adlı şirketini kurdu.
Burada Cobol,Fortran, Pascal program dillerini geliştirerek,General Electric gibi dev şirketlerden yüzbinlerce dolarlık siparişler aldı.Bill Gates 1980'de sadece 10 kişilik çalışma grubuyla 3 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi.
Microsoft'un tasarladığı MS-Dos yani microsoft Disc Operating System ( Diskli Çalışan Sistem) 15 yıl öncesine kadar dünyada satış rekorları kırdı.Tamtamına 120 milyon nüsha satan Gates, kafayı kullanarak ürettiklerini saklı tutup diğer yazılım donanım üreten şirketlere sattı.Mouse ilk kez 1983'te kullanılmaya başlandı.Buna MSWORD dendi.Bu metin işleme programında Mouse diye birşey kullanılınca,Avrupa'da Word Metin İşleme Sistemi çok satmaya başladı.
Microsoft'un yazılım alanındaki başarısı,Macintosh isimli bilgisayara, Word ve daha sonra Excel sistemlerini uyarlaması ve geliştirmesiyle oldu.
1990'dan sonra grafik sistem üzerindeki MS-DOS'un bir versiyonu olan Windows,1990'da piyasaya sürüldüğünde tartışmasız olarak bilgisayarda tek lider oldu.
ABD'de yaşayan BILL GATES'in kişisel servetinin 15 milyar doları bulduğu söyleniyor.Yıllık cirosu 4 milyar dolar olan Microsoft'un borsadaki değeri 30 milyar dolar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder