15 Aralık 2015 Salı

REVANİ TARİFİM

Evime kalabalık misafir geldiğinde tatlı olarak ilk tercihim revani tatlısı olur.Hem çok bereketli, hem çok zengin ve lezzetli.Vereceğim ölçüler fırın tepsisine uygun ölçüler.
Ama aynı ölçüyle dilerseniz borcamda da yapabilirsiniz, fakat borcamda pişirilen hamur işleri fırın tepsisinin verdiği lezzeti kesinlikle vermiyor.







Şerbet İçin Malzemeler:

3 buçuk su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
İlk olarak şerbetimizi kaynatalım.Kek sıcak şerbet soğuk olacak.Şerbet kaynamaya başladığında yarım limondan 3/4 damla sıkın 8 dakika kaynatıp ocağı kapatın.

Kek Malzemeleri:
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 buçuk bardağı irmik 
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Yeterince un
Dilerseniz 1 limonun kabuğunu içine rendeleyebilirsiniz.

Yapılışı:
İlk olarak şerbetimizi hazırlayıp soğuması için bir kenara alalım.Daha sonra fırınımızı ısınması için açalım.Yumurtayı, şekeri çırpma kabına koyup 5 dakika çırpalım.Yoğurt, sıvı yağ ve irmiği koyup tekrar çırpalım.En son kabartma tozu, vanilya, unu koyup karıştıralım yağladığımız tepsimize koyup fırına verelim.Benim fırınım 30 dakika gibi bir sürede pişiriyor.Pişen revani sıcakken güzelce her yerine şerbetini dökelim.1 saat dinlendikten sonra dilerseniz kaymakla, fıstıkla yada cevizle servis edebilirsiniz.Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder