7 Aralık 2015 Pazartesi

ENFES KÖSTEBEK PASTA TARİFİM

Çok severek ve keyif alarak yaptığım bu şirin pastanın tarifini sizlerle paylaşacağım.Daha önce dr.oetker'in hazır paketleriyle yapıyordum fakat birkaç seferdir kendim yapıyorum.Görünümü çok zengin ve zor görünmesine rağmen yapımı oldukça kolay.


Malzemeler kek için:
 4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı nişasta
4 kaşık kakao
1 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İçine 1 adet orta boy muz dizeceğiz.
Kreması için malzemeler:
7 buçuk su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı un
Hindistan cevizi
1 çay bardağı dolusu antep fıstığı
1 paket krem şanti

Yapılışı:
İlk olarak soğuması için ocakta kremamızı karıştırarak pişirelim ve   bir kenara alalım. Topaklanma ve kaymak tutması için ocaktan aldıktan sonra da ara sıra karıştıralım.Pandispanya için ilk olarak fırınımızı açalım.Daha sonra derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp, 5 dakika çırpalım.Üzerine bütün sıvı malzemeleri koyup tekrar çırpalım. En son unu, kabartma tozu, kakaoyu da ekleyip iyice karışana kadar çırpalım.26 cm.'lik kelepçeli yuvarlak kalıbımıza hamuru döküp 180 derece ısıtılmış fırına verelim.
Pandispanya fırında pişerken, soğuyan kremamıza krem şantiyi de ekleyip çırpıcıyla karıştıralım.Antep fıstığı ve hindistan cevizini de kremaya ekleyelim.Pişen pandispanya soğuduktan sonra üzerinden bir kısmını keserek ayıralım.Kestiğimiz bölümü ufalayıp üzerine dökeceğiz.Kalan pandispanyaya muzlarımızı kesip yerleştirdikten sonra kremayı dökelim ve üzerine ufaladığımız keki serpelim.Bir kaç saat dolapta beklettikden sonra afiyetle yiyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder