26 Kasım 2015 Perşembe

İNSAN BEYNİYLE İLGİLİ ENTERESAN BİLGİLER

Düşündüğümüzde, hareket ettiğimizde, görüp dokunduğumuzda, hissettiğimizde bunların beynin mucizevi işlevlerinden dolayı kaynaklandığını, artık herkese ilkokuldan itibaren Fen derslerinde öğretilmeye  başlanıyor.Fakat beyin, bilim adamları tarafından hala araştırılmakta ve bir sürü yeni bilgiler edinilmektedir.Sizlerle daha önce hiç duymadığınız, beynimizle ilgili ilginç bilgiler paylaşacağım.

-Bedenimiz ölme işlevini gerçekleştirdiğinde,beynimiz 4 ile 6 dakika oksijensiz kalmayı başarabilir.
-(Beynimizin sadece yüzde 10'unu kullanabiliriz) söylemi yanlıştır.Beynimizin her bölgesinin bir işlevi vardır.Bununla ilgili size (Lucy) ve ( Limit Yok) filmini tavsiye edebilirim.
-İnsanlar doğduğunda, beyin hücreleri aynı sayıya sahiptir.6 yaşında bu sayı ani bir değişimle, maksimum seviyeye ulaşır.
-Beynimiz çalışırsa beyinsel faaliyetler, yeni sinir hücrelerini harekete geçirip oluşmasına katkı sağlar.
-Beynimizde yer eden en duygusal bağlantı, kokularla edindiğimiz anılarımızdır.
-Bir çok insan rüyalarını  siyah beyaz, görmektedir.
-Eski yaşadıklarımızı hatırladığımızda ve yeni bilgiler öğrendiğimizde, beynimizde yeni bağlantı köprüleri oluşmaktadır.
-Beynimizde 100 milyar sinir hücresi bulunmakta.
-Vücut ağırlığının yüzde 2'sini kapsayan beyin,vücut enerjisinin yüzde 20'sini sarf ediyor.
-Beyin ağırlığımız ortalama, bin 400 gram ağırlığındadır.
-Bilim adamlarının yaptığı araştırmalarda, erkeklerin beyni kadınların beynine oranla daha ağırdır,  ama aklınıza kadınlar daha mı az düşünüyor? yargısı gelmesin.Erkek beyninde, hırs, içsel duygular,cinsellik, baskın olduğu gibi;kadında ise matematiksel ve mantıksal bölüm ağır basmaktadır.
-Uyuduğumuzda, beynimiz çalışmaya devam eder.Uyuyamazsak, öğrenme ve bilgi beyin tarafından desteklenmiyor.
Ben sizlerle bu yazıyla çok uyumlu bir ata sözü paylaşacağım;
(ÇALIŞAN DEMİR PAS TUTMAZ) Sizin vücudumuzun en teknolojik bölgesi olan, beyinle ilgili paylaşmak istedikleriniz varsa, yorumla iletebilirsiniz.Sağlıcakla kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder