25 Ocak 2016 Pazartesi

YARI YIL TATİLİNDE ÇOCUKLARLA EVDE BOL EĞLENCE

Tatile çıkamamış aileler evde çocuklarıyla 15 tatilde neler mi yapabilir elbette siz istedikten sonra onlarla yapılacak o kadar güzel şeyler var ki.Hemen yaşına göre bir kutu oyunu alın inanılmaz keyifli vakit geçireceksiniz.Hem eğitici hem eğlendirici aranızdaki bağ daha sıkı olacak.

Eğer okuma yazmayı öğrendiyse çocuğunuz saatlerce sıkılmadan isim, şehir, hayvan, eşya, hatta kendiniz ülke renk yazıp çoğaltabilirsiniz.Bu oyunu oynarken yine bilgi dağarcığı genişleyecek hem de inanılmaz keyif alacaktır.Daha çılgın bir hale getirmek için çünkü çocuklar çılgın anne babalara bayılır, oyunu kaybeden hayvan taklidi yapıp yada kazanan kaybedenin yüzünü boyayabilir.

En sevdikleri şey mutfağa girip elleriyle bir şeyleri mıncıklamak.Nasıl ki oyun hamurundan kurabiye yapabiliyorlarsa gerçek kurabiye hamurundan da çok şirin kurabiyeler yapabilirler.Eğer benim çocuğum çok küçük asla yapamaz derseniz bırakın üzerindeki şekerlemeleri yada çikolata parçalarını o batırsın kurabiyeye.Piştiğinde kendine güveni artacak ve sizin ona güvendiğinizi görmesi onda müthiş bir mutluluğa sebep olacaktır.

Evde saklambaç oynamak süpeer ötesi eğlenceli.Tabii burada evinizin güven dururmu ve çocuğun yaşı oldukça önemli.Siz onun annesi yada babası olduğunuzdan onun için en güvenlisini seçip dikkat edeceksinizdir muhakkak.Çok çılgın eğlenceli bir oyundur saklambaç ailece oynayın çığlıklar atıp sobeleyin sobelenin..

Sessiz sinema çocuklaın bizim gibi film geçmişi çok olmadığından onların bilebileceği filmler Buz Devri gibi animasyonları seçin  ki bulabilsin.Peki o bana nasıl anlatacak derseniz, bu oyunu biraz değiştirip sessiz kelime, cümle oyunu da yapabilirsiniz,örneğin; ( KIŞIN SOĞUK OLUR) kelimesini anlatabilirsiniz.Hatta sessiz sinemadan çok daha keyifli oluyor.Kaybeden 1 tane limonu ekşi ekşi emebilir.

Müsait bir odada obje saklama oyunu oynanabilir.Tüm aile fertleri odada kalır sadece yarışacak yani objeyi arayacak kişi odadan çıkar.Obje fener, düdük hatta çorap olabilir kişiye saklanmadan önce gösterilir, sonra kişi çıkar uygun bir alana saklanır.2 dakikada veya siz belirleyin bulamazsa oyunu kaybeder sıra bu şekilde döner.Ödül ve cezayı çocuğunuz belirlesin.

Biraz faaliyet yapmak okul kokusunu hatırlatır onlara, olsun iyidir okul kokusu  tatil elbet  bitecek.Kırtasiyeden yada evde varsa renkli karton, yapıştırıcı, makas, oynar gözle sizde çocuğunuzla yaşına uygun faaliyetler yapabilirsiniz.Yada babasının uzun bir çorabını pamukla doldurup hayal gücünüze göre düğmelerle göz, iplerle saç yapıp şirin mi şirin bir bebek yapabilirsiniz.

Bankacılık oynamak hepimiz küçükken kağıtları para boylarında kesip oynamışızdır. Ama evinizde monopoly varsa bu banka oyunu gerçekmiş hissini yaşatacaktır.Ne mi yapmalı? Sehpa yada masaya not kağıdı, kalem, hesap makinesi, paralar dizilsin.Birileri bankacı olsun, birileri müşteri başlasın matematik oyunumuz.

Yüz boyama hep çocuklara yapılır.Acaba sordunuz mu onlara sen de boyamak istermisin? Müsait bir gün belirleyin yüzünüzü dilediği şekle boyasın.İnanın sizi zaten seven çocuğunuz 2 kat daha çok sevecektir.

Ailece sarılarak sinema keyfi yapmak gibisi var mı? Tercihi çocuğunuzla beraber yapın.Pijamalar giyilsin, mısırlar patlatılsın, pudingler hazırolda beklesin.Birbirine sevgiyle saygıyla bağlı sıcacık aileler sinema seyredecek.Bunları mutlaka yapmaya çalışın çocuğunuz en sağlıklı sizinle sosyal olur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder