17 Ocak 2016 Pazar

İNSAN VÜCUDUYLA İLGİLİ HİÇ DUYMADIĞINIZ İLGİNÇ BİLGİLER

Bir çoğumuz parmakları gördüğümüz an gıdıklanırken,tam tersi bir çoğumuz gıdıklanmadan hiç etkilenmez.Hiç kendinizi gıdıklamayı denediniz mi? Deneyin çünkü kendi kendini gıdıklayıp huylanabilen tek insan şizofreni hastalarıdır.


Hık hık hık, neden hıçkırdığımızda hık sesini çıkarırız?Hıçkırık diyafram kasının, hızlı ve istemsiz bir biçimde kasılmasıyla başlar.Biz hıçkırdıkça diyafram kası defalarca kasılır ve içimize hızla hava dolar.Havayı çok hızlı ve istemsiz bir şekilde içimize çektiğimizden dolayı ses telleri ani bir biçimde kapanır ve ağzımızdan hık sesleri çıkmaya başlar.

Dünya üzerinde hiç bir yaşayan canlı, insan hariç kendi vücudundan parça koparıp yemez.Nasıl yani derseniz sadece biz insanlar dudaklarımızı ve tırnaklarımızı yeriz.





Küçüklüğümüzden beri tırnaklarımızı keseriz kesmesine ama bir parmağımız hep yaramazlık yapıp diğer parmaklarla rekabete girer.Bu bizim orta parmağımızdaki tırnaktır, en hızlı uzayan ve diğer tırnaklara göre daha kırılgan olan tırnağımızdır.




Vücudumuzun en büyük iç organı rekoru,diyaframımızın hemen altında ve karın boşluğumuzun sağ üst kısmında bulunan karaciğerimize aittir.

Vücudumuzdaki en kalın deri ayak tabanımızda bulunmaktadır.Hatta bazı ayak derileri öyle kalın ve serttir ki; belli aralıklarla törpülenmeye ihtiyaç duyar.



Her insanın kendine has bir kokusu vardır.Hani annelerimiz der ya; yavrum kokuna hasret kaldım.Fakat bu aynı yumurta ikizleri için geçerli değildir.Onlar tıpkı benzerlikleri gibi kokularını da paylaşırlar.


Vücudumuzdaki en çabuk kıllanma yüz bölgemizde gerçekleşir.Tabii bu erkeklerde kadınlara oranla daha çabuk gelişir.Bu nedenle erkekler sabah tıraş olduklarında akşama çıkan kılları görmek mümkün.





Rapunzel kaleden kaçmak için saçlarını bir çarşaf misali dışarı salıyor ki, prens saçına tırmanıp ona yardım etsin.Evet bu kısmen doğru çünkü tek bir saç telimiz 100 gram ağırklığı taşıyabilecek kapasitededir.


Beynimiz tam 10 Watt'lık bir ampul kadar enerji tüketebilmektedir.Bu enerjinin bir kısmını uyurken de harcayabiliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder