28 Aralık 2015 Pazartesi

MANTI TARİFİM

Bu gün salonda otururken bir anda canım mantı çekti, ama hazırından değil bildiğin yöresel el açması mantı.Önümde 2 saat kadar bir vakit vardı ve 4 porsiyonluk mantıyı yapmak için zamanla yarıştım.Malzemeyi hazırla, mantıyı aç, mutfağı topla derken 2 saat çok iyi yetti arttı bile sizlere de tarifini veriyorum..


Hamuru İçin Malzemeler;
2 su bardağı un 
2 yumurta
1 çay bardağı ılık su

İç Harcı İçin Malzemeler:
200 gram az yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
Tuz, karabiber
Dilerseniz ince kıyılmış maydanoz da lezzet katıyor

Sos İçin;
Sarımsak, yoğurt, tereyağı, nane, pul biber, 

Yapılışı:
İlk olarak hamurumuzun malzemelerini yoğurma kabımıza alıp hazırlayalım, 15 dakika dinlensin.Hamur dinlenirken iç harcımızı soğanları rendeleyerek hazırlayalım.Daha sonra derin bir tencerede mantı için su kaynatalım.Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölelim tam 2 top çıkıyor.1.topu yuvarlak ve ince bir biçimde açıp kare kare keselim, içlerine harcımızda minik, minik koyup bohça şeklinde kapatalım.Kapattığımız mantıları un serpilmiş büyükçe bir tepsiye yayalım, unu birbirlerine  yapışmasınlar diye serpiyoruz.İlk seriyi tencereye koyup pişirebiliriz 15 dakika yeterli pişmesi için.Pişen mantıları süzgece alıp soğuk suyun altına tutalım böylece birbirlerine kesinlikle yapışmıyorlar.Son aşamada sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım ve küçük bir tavada tereyağını, pul biberini ve naneyi kızdırıp yoğurtlu mantımıza dökelim.Servis için mantımız hazır afiyet olsun..