19 Aralık 2015 Cumartesi

ETİMEK TATLISI TARİFİM

Etimek tatlısını ilk bir arkadaşımı ziyarete gittiğimde tatmıştım.O kadar değişik bir tadı vardı ki şaşkınlığımı gizleyemeden sordum,alt tabanındaki neydi?
Tarifini aldıktan sonra çok şaşırmıştım, hem şerbetli hem sütlü bir lezzeti bir araya getirmek hangi üstadın işiydi?Kim bu lezzeti icat ettiyse ellerine sağlık.Şunu söylemeliyim; bu tatlı 3 aşamalı bir tatlı.



Şerbet için malzemeler:
1 buçuk su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3 damla limon suyu

Muhallebi malzemesi:
5 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
NOT:
Kare bor camda yapıyorum 1 buçuk paket etimek yeterli geliyor.
Üzerine:
1 paket çikolata sos ve sosu pişirmek için paketin üzerinde 3 bardak yazıyorsa, siz koyu bir kıvam için 2 bardak süt koyacaksınız.
Yapılışı:
İlk olarak şerbetimizi 7 dakika kaynatalım, içine de limon suyumuzu sıkalım.Şerbeti 10 dakika bekletip borcama tek kat dizdiğimiz etimeklerin üzerine bir kepçe yardımıyla eşit şekilde yayalım.2.aşamada muhallebinin tüm malzemelerini tencereye katıp ocakta bir taşım kaynatalım.Pişen muhallebiyi pürüzsüz olması için mikser yardımıyla çırpıp etimeklerin üzerine yayalım.3.aşamada çikolata sosunu sütle pişirip, 10 dakika bekletelim.Son olarak çikolata sosunu döküp soğuması için dolaba kaldıralım.Sabah yapılan etimek tatlısını akşam servis ederseniz beklediği için daha lezzetli olur, hatta 1 gün önceden yapılması daha iyi olur.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder