7 Aralık 2015 Pazartesi

AYVA TATLISI TARİFİM

Mevsimi geçmeden mutlaka yapmanızı tavsiye ederim.O kadar hafif ve lezzetli ki; yaptığınızda tadına doyamayacaksınız.
Malzemeler:
_2 su bardağı su
_3 orta boy ayva
_1 buçuk su bardağı şeker
_3 diş karanfil
-1 çubuk tarçın
_150 gr.kaymak
-Arzuya göre üzerine fındık, fıstık, ceviz serpebilirsiniz.Ben yeşil fıstığı çok yakıştırdığım için tercih ediyorum.


Yapılışı:
Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye keselim.İçindeki çekirdekleri renk katması için kullanacağız sakın atmayın, gıda boyası yerine çekirdeklerini kullanıyorum rengini çok güzel bırakıyor.Soyduğumuz ayvaları kararmasın diye limonlu suya koyalım.Hazırladığımız ayvaların üzerine şekerimizi ve suyu güzelce yayarak dökelim.Kalan tüm malzemeyi çekirdekleri de dahil koyup ocağımıza pişmesi için bırakalım.Kısık ateşte 2  saat gibi bir sürede pişen ayvamızı soğuduktan sonra kaymak ve fıstıkla dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.