28 Kasım 2015 Cumartesi

YALANCI İNSANLARI NELER ELE VERİR?

Hayatı boyunca hiç yalan söylememiş kim var? gibi saçma bir soru sormayacağım elbette, hepimiz yalanla çocuk yaşta tanıştığımıza göre, pembe,beyaz hatta kara yalanlar bile söylemişizdir.Düşünsenize; neden yalan söyledik, bize ne yararı oldu, yada zararı oldu mu?
İnanın bu sorunun hayatınız için büyük önemi var, sebebi hala kimsenin henüz kesinlik kazandıramadığı bir konu; yalan söylemek kötümü yada iyi mi? Bana kalırsa bazı insanlar bunu alışkanlık haline getirdiğinde, ciddi anlamda kişilik bozukluğu yapabilir; yani öyle insanlar var ki; kendi yalan söyleyip, kendi inanıyor.Peki yalan söyleyen insanlar nasıl ele verir kendini?Bununla ilgili çok makale okuyup sizler için en ince ayrıntısına kadar araştırdım, ben detaylı öğrendiğim bilgileri sizlere aktaracağım.
Doğrular söylendiğinde direkt olarak ağızdan çıkıverir fakat kişi mecbur kalıp yalan söyleme gereksinimi duyuyorsa bu vücuttaki bir çok işlevimiz de değişikliğe yol açar.Yalan söyleyen kişi göz teması kurmak istemez yada tam zıttı olarak bunu bildiğinizi düşünerek gözlerini hiç ayırmadan size bakar ki;bu çığır aşmıştır artık; burnuna ya da alnına dokunma  ihtiyacı hisseder.Sesini yükseltip anlattığı şeyleri tekrar tekrar anlatmak ister.Eğer masada görüşüyorsanız, aranıza mutlaka sürahi gibi doğrudan yüz temasını engelleyecek bir nesne koymak ister.Bazı insanların kulakları ve yüzü kızarır,sesi titrer, ve daima yemin eder.Ama siz yinede genelleme yapmayın, doğruyu ve yalanı ayırt etmenin en güzel yolu karşınızdaki insanı, azda olsa tanıyor olmanız..Çok paranoyaklaşmadan karşımızdakini dinlemeyi öğrenelim, bazen öyle yalanlar vardır ki; gerçek olduğuna inanmazsanız bile, inanmak zorunda kalıp kendi psikolojimizi rahatlatırız yani bizde kendimizi kandırırız.
Size bu konuyla ilgili, çok eğlenceli bir film tavsiye etmek istiyorum;(JİM CARREY) YALANCI YALANCI çok keyifli ve sıcak bir komedi.Dürüst bir dünya dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder