18 Kasım 2015 Çarşamba

RULO PASTA TARİFİM

Rulo pastanın yapımı çok kolay ve bir o kadarda lezzetli.Resimli bir tarif vericem yapım aşaması oldukça basit fakat püf noktaları var.
krema





MALZEMELER;Bu kek malzemesi
4 yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un 
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 silik çorba kaşığı kakao
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
KREMA İÇİN
Yarım lt.süt 2 paket vanilya; 5 yemek kaşığı toz şeker; 3 çorba kaşığı tepeleme un;1 yumurtanın sarı.
İlk olarak kremayı yapalım soğusun.Daha sonra fırını ısıtıp kekimizin yapım aşamasına geçeli 4 adet yumurta ve şekeri 5 dakika çırpalım daha sonra diğer bütün malzemeyide ekleyip 1 dakika çırprp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye güzelce yayalım benim fırınım tam 10 dakikada pişiriyor hamuru ince bir tabaka halinde yaydığımız için hemen pişicektir.Kek piştikten sonra iyice soğuması için 15 dakika bekletelim soğumuş kremamızı keke bir kaşık yardımıyla yayıp rulo saralım soğutmamın sebebi sıcakken kek yırtılır.En son aşamada kremşantimizi çırpıp üzerine sürelim arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun..












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder