Malzemeler:
_limon ve zeytinyağı.
İç harcı içi;
_2 su bardağı pirinç
_Yarım su bardağı pilavlık bulgur
_2 orta boy kuru soğan
_maydonoz
_2 yemek kaşığı salça
_karabiber
_tarçın
_1 diş sarımsak, 1 adet et bulyon
_tuz,karabiber,kırmızı pul biber.
Hazırlanışı:
Salamura yapraklarımızı,10 dakika sıcak suda bekletelip , suyunu süzelim.Ben ben pişirerek hazırladığım için o şekilde vereceğim tarifini.Doğradığımız soğanları yağda, pembeleşene kadar kavuralım, üzerine salça sarımsak, maydonoz hariç tüm baharatlarıda ekleyip kavuralım.Yıkadığımız pirinç ve bulguruda, tencereye koyup kavurduktan sonra 1 bardak su koyup,pişrelim.Suyunu çeken iç harcımıza, ince ince, doğradığımız maydonozlarıda koyup, ocağın altını kapatalım.Yapraklarımızın iç harcını doldurup, ister rulo, ister bohça şeklinde sarıp, tencereye dizelim, üzerine sarmaları biraz geçicek kadar su ve sarmaların dağılmaması için ağır bir tabak, veya kapak kapatalım.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Servis için limon dilimleri kullanabilirsiniz..Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder