9 Kasım 2015 Pazartesi

Bütün Hanımların Hayali Güzel Kek Yapmanın Püf Noktaları

Evet şunun  garantisisni size vericem güzel bir kek yapmanız hayal değil hem içi hem dışı pişecek hemde kabarıcak yani müthiş üçlüyle süper bir kekin garantisisn sözünü veriyorum.Öncelikle borcammı klasik fırın tepsisimi yoksa kalıpmı buna karar verin çünkü ölçüler boyuta göre değişir mesela ben genelde kalıpta yaparım ve yaklaşık 45_ 50 dakika sonunda nefis bir kek elde ederim.
Kullandığım kalıp tam böyle ilk olarak panik olmayın bazı sitelerde yok yumurtayı önceden çıkaracakmışım da yok efendim 10 dakika mikserle çırpıcakmışım yok öyle bişey fırın çok önemli bazı fırın poğaça pişirir ama keki pişirmez yada tam tersi.Elinizi rahat bırakın özgür olun bu sizin kekiniz içine ne isterseniz kuru meyve;ceviz;fındık portakal yada limon rendesi tarçın susam;haşhaş;çikolata parçası koyabilirsiniz sorun yok rahat olun.
MALZEMELER:
3 yumurta.
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt..
1 çay bardağı yoğurt.
1 su bardağı sıvı yağ.
Un;kabartma tozu;vanilya.
İlk olarak fırınımızı 180 derecede açalım hemen ardından yumurta ve şekeri 5 dakika çırpalım ardından yoğurt;süt;sıvı yağı koyalım 1 dakikada böyle çırpalım.Şimdi de un;kabartma tozu;vanilya eklemek istediğiniz tarçın;havuç rendesi yada kuru meyve damla çikolata varsa ekleyip çırpalım 1 dakika yeterli.Son aşama kek kalıbını margarinle bir güzel yağlayıp süzgeçle çok az un serpelim fazla unu kalıbı ters çevirip dökün kek hamurunu kalıba boşaltıp fırına verebilirsiniz 20 dakikadan önce fırını açmayın kek söner ve kabarmaz 45 dakika sonra kekimiz hazır afiyetle yiyebilirsiniz.